In perioada pandemiei m-am gandit ce teme utile sa le dau elevilor, teme care sa le fie de folos toata viata. Sigur ca m-am pregatit sa le spun si particularitatile basmului popular, dar cel mai mult mi-am dorit sa ii pun sa vada ecranizarea unui basm si sa indeplinesca urmatorele sarcini didactice:

 1. sa scrie rezumatul filmului
 2. sa explice lectia de viata pe care si-au insusit-o dupa vizionare ecranizarii.
  Am ales Sarea in bucate ca ei sa inteleaga importanta unor lucruri/obiecte/fenomene pe care le consideram lipsite de valoarea cand le avem. Nedreptatea pe care o face imparatul fiicei sale mici, fiindca ii spune ca il iubeste „ca sarea in bucate” poate fi reeditata in alte contexte.
  De pilda, nu stim sa pretuim la adevarata ei valoare urarea de „sanatate” si nu suntem multumiti de cadourile utile pe care le primim.
  …Ea se confruntase in trecut cu o depresie usoara ca urmare a stresului si muncii la care fusese expusa. De atunci devenise tematoare si cel mai mult se temea de moarte: sa nu moara si sa isi lase fetitele singure sau sa nu moara vreuna dintre fete ori sotul.
  O durere oarecare o facea sa se gandesca la cele mai periculoase boli.
  -Nu pot sa respir. Ma doare putin si capul si ametesc. Nu cumva am…? Daca mor si imi las fetitele fara ajutor?
  Am incurajat-o cum am putut sa treaca peste perioadele nefaste. O vreme a uitat de amenintarea iminenta a mortii, pana cand a venit pandemia.
  -In fiecare zi sterg cu clor pe jos si usile. Crezi ca sunt exagerata? Uite, la noi la magazin (are magazinul la poarta), vanzatoarea nu tine masca pe fata si se uita toti ciudat la mine ca eu tin masca tot timpul.
  O privesc si imi dau sema ca sufera dupa agitatia pe care nu o poate masca si dupa felul in care a slabit. A ramas ca atunci, inainte de al doilea episod depresiv o mana de om.
  -De-ai sti cat de mult mi-ar placea sa fac analiza coronavirus sa nu ma mai chinuiesc atat! Daca m-am contaminat, cand am iesit la cumparaturi? Stii cumva cate cazuri sunt la noi in oras?
  In curand va fi ziua ei. Magazinele de imbracaminte si de incaltaminte sunt inchise, in plus a slabit enorm de mult si nu stiu daca i-ar veni ce i-as comanda online.
  Oare un Test Real Time PCR Covid-19 nu ar fi cadoul potrivit de ziua ei?
  Este un test de 24 de ore, realizat la Laboratorul Genetic Lab, un test in care ea va crede cu siguranta, findca:
  -este realizat la cel mai bun laborator din tara.
  Laboratorul Genetic Lab are cei mai buni specialisti ai momentului si functioneaza din anul 2000. In cei 20 de ani de experienta a realizat 200 de teste genetice. In prezent, conduce detasat in topul laboratoarelor de acest tip din tara si ocupa locuri fruntase in topul laboratoarelor internationale.
  Institutia detine autorizatii, avize si certificari care recomanda testarile Covid care pot fi comandate telefonic sau prin intermediul adresei de e-mail. Testul linistii costa 339 de lei, fiind unul dintre cele mai comandate produse de pe internet.
  Ce cadou util poti face in aceste momente unui prieten, unui frate sau parinte, sotie sau sotului? Un test Covid 19 sa fie sigur ca este sanatos tun si sa nu se mai ingrijoreze. Banuiala planeaza asupra tuturor, de aceea testul ne ajuta sa ne continuam viata fara teama.
  Sa zicem ca testul indica o infectie! Acest lucru nu este de dorit, dar vom putea sa luam masurile care se impun:
  -sa solicitam testarea celor cu care am intrat in contact
  -sa ne izolam
  -sa solicitam de indata inceperea tratamentului care s-a dovedit atat de eficient la Timisoara.
  Daca in trecut, prietena mea se temea de boala in general, in prezent boala are un nume: Covid 19. Ii este mai greu acum, fiindca nu s-a descoperit inca antidotul. Infectia cu Covid 19 este ca muscatura unui sarpe veninos in trecut, in vremea in care abia aparuse antidotul.
  Asa am decis sa ii comand un test de ziua ei, fiindca stiu sigur ca nu este infectata, dar minte ei fragila re nevoie de asigurarea ca totul este bine si ca virusul nu a patruns inca in corpul ei.
  Trebuie sa va spun ca am plasat comanda miercuri sera, iar vineri l-am primit si am putut sa il fac cadou amicei mele de ziua ei.
  I-am facut o mare bucurie in clipa in care I-am dat si i-am oferit informatiile necesare si a fost fericita cand a primit rezultatul negativ.
  In prezent este linistita, poate sa manance, zambeste linstita si ingrijorea nu ii mai deformeaza chipul. Ai ei spun ca nu mai este asa de nervoasa si incet incet se comporta normal, iar dragostea de viata a cuprins-o din nou.
  In jurul nostru sunt multe persoane tematoare, pe care trebuie sa le acceptam asa cum sunt, fiindca nu toata lumea poate sa braveze in fata pericolelor mortale. Un test Covid 19 schimba starea de spirit, de aceea este un cadou util pentru cei dragi in aceasta perioada a pandemiei.
  Un cadou util va fi apreciat la adevarata valoare, fiindca omul are nevoie sa aiba certitudinea ca este sanatos si nu va trece printr-o perioada grea.
  Faceti-va cadou acest test si comandati-l si pentru cei din familie! Este un test sigur si nu este deloc scump, daca ne gandim cat de pretioasa este sanatatea si cat de scumpa este viata!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *