Putini stiu ca eu dimineata cand imi beau cafeaua imi place sa intru pe internet sa citesc sterile sau ceva interesaant. Ieri am dat peste un articol despre economiile lumii in 2015 . Articolul e scris de  Octavian Constantin Patrascu care este un renumit business developer. Intotdeauna mi-a placut sa stiu ce se intampla in lumea asta. Asa ca acest articol m-a captivat imediat si l-am citit cu mare atentie.

Octavian Patrascu este de parere ca in 2015 S.U.A va avea cea mai mare crestere economica din lume, peste 3% . Asa ceva nu s-a mai intampat din anul 2005. Desi China va avea cea mai crestere economica anul asta de 7,2% contribuio sa ritmul de crestere va fi cel mai lent din ultimii 25 ani. Dar Patrascu zice ca chinezii raman pe pozitii in afacerile din mediul online deoarece au un numar mare de persoane in spatiul virtual cu putere financiara importanta. Marii jucatori de pe piata tranzactiilor online se afla in China.

Ceea ce se intampla pe piata tranzatilor in China are si o cauza afirma Octaviani,  faptul ca „este foarte greu pentru un chinez sa depoziteze bani la o companie straina si majoritatea folosesc, ca si casa de clearing pentru depozite ion Union Paj ”

Tot Patrascu Constantin Octavian spune ca, China reuseste sa ramane cu potentialul ridicat, „nu doar datorita numarului mare de oameni activi in mediul online, dar si faptului ca exista foarte multi oameni cu un nivel financiar mare”. Sa nu uitam ca, „China este tara cu cei mai multi milionari din lume”

In cea ce priveste Zona Euro Patrascu Octavian scrie in articol ca inflatia si  cresterea economica vor ramane la valori scazute, in acest an. Din acest motiv Banca Centrala Europeana o sa faca un program de cumparare de titluri de stat pentru a incerca sa tina in control cererea  si aiba grija la deflatie.

Economia globala este inca nesigura:”Exista inca incertitudine. Faptul ca economia lumii a trecut printr-o criza foarte mare, ii determina pe multi oameni de afaceri sa ramana in garda, mai ales ca au avut multe de invatat in toti acesti ani”, afirma Patrascu Octavian Constantin.

Buisiness-ul nostru mai  poveteste ca dezvoltarea tehnologiei a schimbat, uneori chiar total, datele de business: „parteneri de afaceri, care in urma cu doi ani erau ezitanti sau au refuzat sa incheie deal-uri, acum se intorc la masa negocierilor, vazand ca intre timp afacerea axata pe tranzactii online a crescut”. Tara unde a incheiat cel mai usor un buisiness este Israel. Iar cea mai grea a fost in Grecia cand a trebuit sa convinga o casa de brokeraj, care exista pe piata de 22 de ani, sa-si schimbe modelul de business si sa accepte tranzactionarea online.

Mi s-a parut super interesant acest articol. Mabucur ca l-am descoperit pe Patrascu, o sa-I citesc toate articolele de pe  blogul lui.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *