download (1)

Alejandra Gabriela Guzman Pinal s-a nascut pe 9 februarie 1968 in Mexico City, Mexic si este cunoscuta pentru cantecele sale.

Dupa o perioada in care a calatorit cu trupa de teatru a mamei sale, Alejandra Guzman a decis ca doreste sa se concentreze asupra unei cariere muzicale. Inregistreaza albumul de debut in 1988 intitulat „Bye mama”, primul hit lansat fiind „La plaga”.

In 1990 a lansat unul dintre cele mai mari hituri ale carierei sale „Eternamente bella” ce a devenit rapid hitul numarul unu in Mexic si alte tari hispanice. Cantecul este considerat un clasic de catre multi fani ai muzicii rock spaniole.

In 1991 lanseaza „Flor de papel”. Single-ul „Hacer el amor con otro” a devenit hit nu numai in Mexic si celelalte tari latine ci si in Statele Unite. Albumul a fost bine primit de critici si fani si a primit si o nominalizare la Premiile Grammy pentru Cel mai bun album latin pop in 1992.

In 1993 si 1994 lanseaza albumele „Libre” si „Enorme” . Spre sfarsitul anilor 1990 cariera sa a fost umbrita de multitudinea de controverse in care a fost implicata cantareata.

In 2002 Alejandra castiga primul sau premiu Latin Grammy cu albumul vocal solo de rock „Soy”.

In 2006 a scos albumul „Indeleble”. Primul single „Volverte a amar” a devenit unul dintre cele mai mari hituri in Mexic si a atins Top 10 In Billboard. Albumul a castigat 2 discuri de platina si a fost premiat de 2 ori la premiile latino „Oye” in 2006.
Ca actrita Alejandra Guzman s-a afirmat in filme ca: „Tiempo de amar”, „Hoy con Daniela”, „Zorro:la espada y la rosa”, ” Atrevete a sonar”. ” Una familia con suerte”.

Sursa: http://biografii.famouswhy.ro/alejandra_guzman/

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *