Astazi o sa va vorbesc despre ceva foarte important dupa parerea mea. Ieri m-a vizitat o prietena buna . Era bucuroasa ca baiatul ei si-a indreptat notele la matematica si pregatirea pentru bac nu mai e atat de dificila. Anul trecut a avut mari probleme cu el, era gata sa ramana corigent.

Nici eu nu am amintiri placute in legatura cu matematica. Tin minte ca in clasa a opta mi-am dorit mult sa fac meditatii, voiam sa inteleg mai bine materia pentru a avea succes la examen. Din cauza problemelor de sanatate nu s-a putut. A trebuit sa invat singura. Va marturisesc ca am avut mari emotii la examen, nestiind daca iau nota de trecere sau nu. Spre fericirea mea, am luat examenele cu brio.

Sunt de parere, ca elevii trebuie sa fie ajutati de profesori capabili sa le explice pe intelesul lor materia. O spun mereu ca menirea unui dascal este sa-l faca pe copil sa indrageasca ceea ce preda.

Din pacate in zilele noastre unii profesori nu mai sunt atat de dedicati meseriei lor si din aceasta cauza copiii au de suferit, ca in cazul baiatului prietenei mele, care se tot plangea ca nu intelege ce preda dascalul lui la ora de matematica. Amica mea isi cunostea copilul , stia ca e capabil sa priceapa lectiile.

Ce este Centrul Unirea?

Tocmai din aceasta cauza a cautat solutii sa rezolve problema.O colega de serviciu a sfatuit-o sa apeleze la ajutorul Centrului Unirea care ofera meditatii online.

Ideea a fost excelenta pentru ca dupa ce a inceput meditatiile la matematica online, cel mic si-a schimbat atitudinea fata de materia cu probleme.

Acest lucru imi dovedeste ca ceea ce am afirmat mai sus e adevarat. Era problema interactiunii dintre baiat si profesor.

Ce servicii ofera Centrul Unirea?

Prietena a fost convinsa inca de la primele sedinte ca meditatiile de la Centrul Unirea o vor scapa de grija lectiilor de matematica neclare deoarece a urmarit inregistrarile sedintelor si a observat imediat ca dascalul a reusit sa-l atraga pe copil in lumea matematicii cu multa rabdare si cu explicatii pe intelesul baiatului.

Eu sincer nu stiam ca exista acest tip de servicii in Romania. Centrul Unirea si-a deschis portile in anul 2010 in Bucuresti, apoi si alte orase precum: Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta. Odata cu venirea pandemiei activitatea lor s-a mutat in mediul online. Se pare ca asa va ramane si in viitorul apropiat.

Ceea ce este foarte important in oferta serviciilor centrului este ca parintii, elevii sau oricine altcineva au posibilitatea sa urmareasca toate sedintele de meditatii inregistrate. In acest mod copiii pot sa revada oricand pregatirea facuta cu profesorul, daca nu-si amintesc ceva sau nu le e clar un anumit pasaj din lectie.

Am fost uluita atunci cand am aflat de la amica ca poate si ea sa vada toate inregistrarile sedintelor de meditatiile la matematica. Nu am mai auzit asa ceva. Mi se pare o super ideea. Asa orice parinte vede daca merita sa plateasca, daca copilul lor interactioneaza bine cu cadrul didactic si mai ales daca dascalul isi face datoria sau nu.

Am mai aflat din alte surse de incredere ca profesorii de la Centrul Educational Unirea sunt calificati, alesi cu mare atentie in urma competentelor si experientei didactice pe care au acumulat-o. Interesant este faptul ca elevul are posibilitatea sa solicite un alt dascal daca nu-i place de primul.

Meditatiile se pot face individuale sau in grupe de 5-6 elevi. Platirea serviciilor se realizeaza in baza unui contract. Programul se stabileste de comun acord cu parintii si copiii.

Ce proiecte are Centrul Unirea?

Centrul Unirea are si proiecte in mediul online, prin care ofera ajutor gratuit , celor care sustin evaluarea nationala, bacalaureatul. Unul dintre proiecte este: Bacul lui Andrei.

Acest proiect a constat in faptul ca toate sedintele de pregatire pentru bacalaureat a unui elev au fost transmise LIVE in mediul online. Cu aceasta ocazie multi alti copii au avut sansa sa obtina informatii pretioase pentru examenul maturitatii.

Un alt proiect aflat in desfasurare este grupul de suport gratuit de Facebook Bacalaureat 2021- 2022, unde elevii au posibilitatea sa posteze intrebari ori de cate ori au nevoie de ajutor, iar profesorii Centrului Unirea ii vor sprijini in gasirea solutiilor. Centrul are si grupuri WhatsApp cu sute de elevi.

Din punctul meu de vedere acest centru este un mare castig pentru tara noastra, mai ales ca stiu din sursa precisa ca profesorii angajati sunt dedicati acestei meserii. Baiatul amicei nu mai are nicio problema, meditatiile la matematica pentru bacalaureat decurg foarte bine.

Copilul nu mai e stresat deloc ca nu intelege materia. Marea veste este ca isi doreste sa urmeze cursurile facultatii de informatica.

Va dati seama ce transformare a suferit baiatul datorita pregatirilor online cu dascalul de la Centrul Unirea.

Asa ceva mi-as fi dorit si eu sa existe pe vremea cand eram eu eleva, sa beneficiez si eu de asemenea servicii cu cadre didactice capabile sa-mi ofere informatii pe intelesul meu, sa nu mai fiu stresata zi de zi ca nu stiu lectiile.

Meditatiile online mi se par o idee excelenta. Sa stai relaxat la biroul tau in fata calculatorului ascultand o voce calda care doreste sa te ajute sa intelegi mai bine materia predata la scoala fara sa mai fi nevoit sa te deplasezi din confortul casei tale.

De acest centru poate beneficia si copiii din orase mai mici sau din zonele rurale. Va dati seama ce inseamna pentru unii sa aiba posibilitatea sa fie ajutati de profesori dedicati meseriei lor.

Sper sa va fie de folos aceste informatii. Numai bine tuturor!

Articol scris pentru proba 6 SuperBlog

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *