Atunci cand avem probleme cu somnul, inainte de a ne ingrijora in privinta problemelor de sanatate, trebuie sa ne asiguram de faptul ca avem tot confortul dorit in timpul noptii. Pentru acest lucru ai nevoie in primul rand de un pat confortabil. Un pat confortabil inseamna un pat cu o saltea de calitate superioara, o lenjerie care sa se simta placut pe piele. Apoi trebuie sa te asiguri de faptul ca ai o temperatura potrivita in camera, un stil alimentar sanatos, etc.

Trebuie sa tii cont de aceste lucruri. In legatura cu salteaua, daca salteaua pe care o ai nu e cea mai confortabila si vrei sa-ti cumperi una noua, intra pe Saltele-Online.ro. Aici vei gasi o multime de modele de saltele, iar preturile sunt accesibile.

Daca totul e in regula si respecti cele amintite mai sus e posibil ca problemele tale cu somnul sa fie din cauza unor afectiuni.

Insomnia este o afectiune intalnita mai frecvent decat ai putea crede. Ea se manifesta prin: dificultatea de a adormi, trezirea frecventa in timpul noptii, trezirea la ore matinale si senzatia de oboseala. Insomniile pot fi ocazionale, de scurta durata sau de lunga durata. Ele pot fi cauzate de factori externi (zgomot, temperaturi ridicate, etc.) sau de alte afectiuni (afectiuni cronice, depresie, astm?, etc.).

O alta afectiune care ne poate tulbura somnul este apneea de somn. Aceasta nu este deloc placuta, deoarece presupune intreruperea respiratie timp de cateva secunde in timpul somnului. Aceasta afectiune este intalnita in randul oamenilor de toate varstele si e provocata de blocajele cailor respiratorii.

Sunt persoane care sufera si de parasomnii. E foarte neplacut sa ai o astfel de problema, deoarece in timpul somnului apar activitati ale musculaturii scheletale. In plus, pot aparea si schimbari ale sistemului nervos. In categoria parasomniilor sunt incluse cosmarurile si somnambulismul, doua afectiuni care pot crea un haos total in viata celor care sufera de ele.

Acestea sunt cateva dintre tulburarile de somn care pot aparea. In cazul in care ti se pare ca ceva nu e in regula cu tine, cu somnul tau, cel mai bine ar fi sa mergi din timp la medic.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *