images (6)

Rinichii statusul de ceva vreme organe pereche asezate in Zona lombara, sub torace, de o Parte si de alta a coloanei vertebrale. Rolul rinichilor ESTE Curata sangele de o, de o elimina substantele reziduale, de filtare lichidele si de o logat onu echilibru Intre Sarea si mineralele DIN organismului, contribuind astfel la reglarea tensiunii arteriale. În cazul în îngrijirea rinichii Nu Functioneaza corecta, substantele si lichidele reziduuale Raman in organism si cauzeaza edeme la nivelul membrelor, dificultati de respiratie sidisurie (dificultati de golire a vezicii urinare). Rinichiul sunt proforma UNEI boabe de fasole, o Lungime de 12 cm si o latime de 6 cm. Acesta ESTE format DIN aproximativ UN MILION de unitati de filtrare, cu aspectul de pungute minuscule, de îngrijire SE numesc nefroni. Rolul nefronului ESTE de filtare sangele princi glomerul existent la unul DIN capete. Functia renala poate fi evaluata principiul Perioada Soldul necesara glomerului for sangele unui filtare – procedeu numit rata de filtrare glomerulara. Daca afectiunea renala Nu ESTE tratata la TIMP poate aparea blocajul renal Sau insuficienta renala acuta, situatie îngrijirea pacientului decesul conduc? în la.

Roluri specifice rinichiului:

– Echilibrul logat Apei în organism, Dar si concentratiei de un Minerale Sange DIN

– Dupa digestie, elimina substantele reziduuale DIN Sange dobandite in Urma expunerii la substante chimice diverse Sau Medicamente;

– Produc eritropoietina – hormon stimuleaza producerea de ingrijire de Celule rosii DIN Sange;

– Produc o forma activa Vitamina D de (calcitriol) necesara for Sanatatea oaselor

– Produc renina – enzima de ingrijire Contribuie la reglarea tensiunii arteriale;

1. Insuficienta renala acuta – SE caracterizeaza principiul reducerea capacitatii rinichilor de a asigura filtrarea si eliminarea produselor de r?stoarne ale sangelui, de o controla echilibrul Corpului în APP si saruri si de o regulariza presiunea sangvina. Insuficienta renala, cronica Sau acuta rezulta DIN afectiunile îngrijire ?ioneaz? rinichii, caracterizata printr-o diminuare a numarului de nefroni, aceste unitati functionale al caror principal element de ESTE glomerulul, mica Sfera în îngrijire SE efectueaza filtrarea sangelui si Tier sine elaboreaza urina primara.

Factori de RISC

-Existenta UNEI Boli un rinichilor Sau o ficatului ca sindromul nefrotic Sau ciroza hepatica

-Diabetul zaharat

-Insuficienta cardiaca

-Obezitatea

Hipertensiunea arteriala-

Simptome:

Umflarea picioarelor si-o picioarelor labei

-Tahicardie (ritm cardiac Accelerat)

-Productia mica de urina Sau lips? EI (oligoanurie)

-Senzatie de sete si gura uscata

-Senzatia de ameteala CAND STA pacientul în picioare

-Inapetenta (lips? poftei de mancare), greata si varsaturi

-Durere PE UNA DIN parti, chiar sub cutia toracica si PANA LA nivelul taliei (Dureri în flancuri)

– Confuzie, anxietate, neliniste Sau somnolenta.

2. Insuficienta renala cronica reprezinta diminuarea lenta-si progresiva a capacitatii de filtrare a rinichilor. IRC survine de obicei Drept complicatie o altei afectiuni Boli Sau. Spre deosebire de insuficienta renala acuta, IRC sine instaleaza Progresiv, PE parcursul mai multor ani, PE masura deteriorarii rinichilor. Evolutia ESTE Atat de Lenta, Incat primele simptome APAR doar Dupa ce boala a DETERMINAR consecinte clinice si biologice importante. Rinichii statusul de ceva vreme organe pereche de forma unor boabe de fasole, situa retroperitoneal, de fiecare parte o vertebrale coloanei. Functia Principala un rinichilor ESTE filtrarea si excretia excesului de apa si o substantelor toxice DIN Sange. în aceasta insuficienta renala, atingerea glomerulara ESTE ireversibila. Gradul de EI ESTE graviteaza totusi variabil.

Factori de RISC:

Aproape TOATE bolile de îngrijire ?ioneaz? rinichii pot evolua Spre o insuficienta renala cronica. Ele pot clasifica în sine Doua Categorii:

– Bolile renale propriu-zise, FIE CA elemente bre exclusiv rinichii Sau Nu (diabet);

– Bolile Cailor excretorii (Calice, bazinet, uretera, vezica), congenitale (malformatie, de exemplu) Sau dobandite (Tumori un vezicii, de exemplu).

Simptome:

-Hematurie (prezenta sangelui in urina)

– Anemie legata de diminuarea secretiei de eritropoietina (hormonul stimuleaza producerea de îngrijire de globul? rosii de catre maduva osoasa)

– Se holbeze de oboseala, gafaiala, dificultati in realizarea de eforturi fizice

-Complicatii osoase grupate sub termenul de osteodistrofie renala, provocand o demineralizare osoasa si o intarziere a cresterii denumita nanism renal? La Copil

– Complicatiile nervoase antrenand indeosebi tulburari senzitive, chiar o paralizie motorie

– Retentie de sodiu la originea consecintelor cardiace grave, ca o insuficienta cardiaca stanga grij? SE manifest?ri printr-ONU EDEM pulmonar acut

-O crestere potasiului nivelului de Sange, aflata la originea tulburarilor uneori de ritm cardiac.

Diagnostic:

Diagnosticarea insuficientei renale sine bazeaza PE punerea în Evidenta un diminuarii functiei de filtrare glomerulara printr-o crestere a nivelului sangvin al creatininei. Examenul consta in masurarea clearance-ul creatininei-lui, adica un numarului de mililitri de plasma necesari for CA SA SE glomerulii poata debarasa de aceasta substanta de origine musculara Intr-ONU minut. Clearance-ul-ul obi?nuit al creatininei ESTE 130 de mililitri / minut. Urmarirea regulata a cifrelor for permite clearance-ul în sine PLUS SA supravegheze evolutia UNEI tratament aflate sub insuficiente Normale.

3. Colica renala (nefretica)

Colica renala SE manifest?ri printr-o durere puternica FOARTE, brusca, sfasietoare, de îngrijire sunt dorsal? originea (la nivelul spatelui), în Zona de proiectie o rinichiului (mai de Jos Ultima Coasta). Durerea iradiaza (merge) Spre anterioar?, Spre burta, Spre fata interna a piciorului si organelle genitale ExternE (penis, scrot, vulva). Durerea Nu ESTE Continua, sunt o evolutie ondulanta: Momente dureroase urmate de acalmie. Maximul de intensitate al Durerii ESTE PE traiectul ultimei coaste, la nivelul coloanei si PANA LA O Palma latertal buc. Colina renala ESTE CEA mai tipica durere de origine renala si ESTE cauzata de punerea în tensiune a bazinetului de catre urina adunata asupra unui obstacol recent aparut Sau completat. Debutul ESTE cel mai frecvent sub forma unui noctur acces dureros paroxistic, violent – ca o Lovitura de pumnal – în UNA DIN regiunile lombare. Durerea SE extinde rapid PE traiectul ureterului si in teritoriul genito-crural al plexului lombar, interesand flancul, fosa iliaca, regiunea inghinala, micul bazin, organele genitale si ExternE fata interna a coapselor. Testicolul ESTE adesea retractat Spre inelul inghinal principiul contractia cremasterului si poate prezenta o Characteristics deosebit Cu exprimata de. Uneori durerea poate difuza de-a Lungul nervului sciatic popliteu Pana in spatiul. Durata colicii ESTE de obicei variabila – in general ea evolueaza în Cateva minereu, mai rar CAND ESTE urmata la interval de onu variabil de pusee dureroase Alte.

Colica renala poate aparea in:

Tuberculoza renala-, principiile eliminarea cazeumului

-Hematurii, principiul migrarea cheagurilor de Sange

-Cancerul renal, principiul de tesut necrozat eliminarea

-Infarctul renal?, principiul spasm al musculaturii localizat periureterale

-Hidronefroza si malformatii congenitale principiile distensia bazinetului

Cauzele colicii renale:
– Calculi renali;
– Cheaguri de Sange;
– Fragmente tumorale;
– Cazeum (în tuberculoza renala);
– Traumatisme.
– Necroza papilara; Semnele vezicale statusul de ceva vreme:

-Hematuria (prezenta de Sange in urina)
-Polakiurie (pacientul urineaza des);
-Disurie (durere la urinare);
-Tenesme vezicale (senzatia de urinare incompleta). Simptome:

-Transpiratie

-Agitatie

– Stari febrile

-Greturi

-Varsaturi

Cauze Naturale. Pe parcursul multor milioane de un ani, organismul Nostru SA obisnuit cu ARE proaspat, alimente Naturale si Miscare zilnica regulata. În Ultima Perioada Soldul, stilul de Viata SA Nostru schimbat în mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport de, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si Starii de Sanatate noastre. Deoarece Pamantul NU MAI ESTE cel de odinioara si stilul Nostru de Viata NU MAI ESTE naturale. În ultimii 100 de ani poluarea mediului o crescut de mai multe Emisiuni SUTE de Ori, CEEA CE influenteaza starea direct? Sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului Nostru statusul de ceva vreme substante Minerale si oligolelemente. Poluarea solului, aerului si Apei o daunat Atat de mult compozitiei substantelor Minerale, Incat în Zilele noastre Nu SE mai regasesc in natura la FEL ejaculare erau în Urma cu ONU secol.

Tratament naturist

Astazi in lume Cu exista numeroase suplimente nutritive Deja exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, SUTE de mii de Oameni relateaza ameliorarea bolilor Despre Sau Despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul afectiunilor rinichilor,

Reishi Red (de la Aloha ) 3/zi
Cordyceps ( de la Aloha) 3/zi
Extract de mesteacan 10 ml 3/zi

Dr. Mirela Wagner

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *