download

Adrian Enescu (nascut pe 31 martie 1948) este un muzician si compozitor roman cunoscut in special pentru activitatea sa in domeniul muzicii de film (aprox. 60 de titluri).

Ca muzician, a fost printre primii artisti de muzica electronica din Romania, incepand cu anii ’70. A absolvit Conservatorul de Muzica „Ciprian Porumbescu“ din Bucuresti, (compozitie-Aurel Stroe armonie – Alexandru Pascanu) a audiat la facultatea de muzica electronica a Universitatii Stanford- California (1985/1986); Membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Prima aparitie pe disc este in 1975 (orchestrator jazz music). Semneaza muzica/orchestratia si defineste stilul grupului Stereo condus de Crina Mardare printr-un LP si un single. Semneaza muzica/orchestratia si defineste stilul cintaretei Loredana Groza prin albumele Buna seara, iubite, Un buchet de trandafiri si Diva inamorata.

Solicitat sa colaboreze cu prestigioase institutii muzicale din lume (scrie muzica de balet pentru Liliana Cosi Company – Italia (1980, 1983, 1986, 1987, 2002), Art Center Canberra – Australia transpunind electronic musical-urile Camelot (stagiunea 1991-92) si Omul din La Mancha (1990-91), muzica pentru trupa de balet ART.DANCE.COMPANY – Canberra/Australia (1990-1991-1992). In Belgia si Olanda muzica de teatru: King Lear (1994), Uncle Vania (1995), Adrian Brower (1996). In Japonia: Iuliu Cezar(1995), Macbeth(1997).

In ultimul timp compune muzica contemporana si jazz(4MATION, TRANS4MATION, THE 4EST, THE 4TUNE -music for bigband) 10DER muzica pentru combinatii de instrumente & ansamblu electronic, IREVERSIBIL muzica pentru flaut & ansamblu electronic, REVERSIBIL muzica pentru cello & ansamblu electronic, AtmoSFERIC muzica pentru clarinet, clarinet piccolo si bas clarinet sau varianta muzica pentru flaut si ansamblu electronic, ADORAMUS muzica pentru flaut si ansamblu electronic, 9 variatiuni pe o tema de Ravel-flaut (oboi) si pian, LACRYMOSA muzica pentru percutie & ansamblu electronic, THE JOURNEY OF ORPHEUS opera (new version & variations of Gluck’s music ORFEU & EURYDICE), DOMINO concert pentru percutie & orchestra, GRAFFITI muzica pentru cor & pian, LABIRINT music pentru 8 clarinete.

Sursa: www.bestmusic.ro

Ramona Lengyel 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *