download (5)

Jobul tau… si automotivatia
Sa te automotivezi pentru a fi o persoana de succes in jobul tau sau pentru a deveni un exemplu pentru angajati ar trebui sa fie un lucru pe care sa il faci in mod constant si nu doar atunci cand esti nevoit… Automotivatia este un proces continuu si ar trebui sa includa fiecare fateta a activitatii tale, pornind de la atitudinea mentala, sanatatea fizica, atmosfera de la serviciu, interactiunea cu ceilalti…( clienti si angajati de-o potriva), si, desigur mediul si din afara climatului de lucru.

Exista cativa factori care concura in a te ghida catre succes, 5 pasi simpli pe care sa-i exersezi si sa observi schimbarile!
1. Mentine o atitudine pozitiva
Dupa cum stii si tu … viata este construita doar 10% din ceea ce ni se intampla…. si 90% din felul in care reactionam la ceea ce ni „se intampla”. Noi suntem responsabili pentru propriile actiuni si atitudini, si avem puterea de a le schimba atunci cand este potrivit. Daca te afli in preajma oamenilor/ lucrurilor pozitive, motivante, te simti si tu in acelasi fel. Ai mai multa incredere in tine si stii ca poti schimba tot ceea ce este necesar a fi schimbat. Daca poti, de exemplu, face din climatul tau de la serviciu un astfel de loc, vei avea parte de angajati mai fericiti si de o productivitate crescuta. Ai putea constata chiar ca angajatii tai incep sa vina mai devreme la serviciu…

2. Lasa acasa problemele personale
Cu totii avem probleme, dar aceste nu-si au locul la serviciu. Indreapta-ti atentia si energia catre sarcinile de la serviciu. Acest lucru iti va face bine deoarece vei face o pauza…( mentala) de la problemele tale.

3. Creeaza afirmatii pozitive
Motivul pentru care este bine sa-ti scrii obiectivele in afaceri este acelasi cu cel de a scrie afirmatii pozitive… Ceea ce vad ochii tai si aud urechile tale, mintea ta va crede! Fa asta! Dupa ce ti-ai notat afirmatiile, citeste-le cu voce tare si fa asta in fiecare dimineata atunci cand ajungi la serviciu. Vei fi surprins de ceea ce se intampla… Introdu afirmatii noi in fiecare luna.
De exemplu : ”Sunt o persoana importanta si valoroasa!” sau : „Stiu ca astazi imi voi valorifica timpul!”. Repetandu-le zilnic cu voce tare vei putea consolida actiunile pozitive.

4.Asigura-te ca pauzele sunt intr-adevar pauze
Iata o zona in care multi sefi/ intreprinzatori clacheaza. Devii atat de implicat in proiectul tau sau in situatia la care lucrezi incat nu-ti mai gasesti linistea. Gandind ca”acel ceva”la care tocmai lucrezi se va rezolva, se va finaliza in urmatoarele cateva momente, apoi vei bea linistit o cafea si-ti vei permite o pauza… de fapt prelungesti timpul de lucru si… iti mai oferi pauza???

Daca lucrezi la computer, este o problema si mai mare deoarece fara sa-ti dai sema stai ore in sir pe sacun, in aceeasi pozitie. Cel mai bine ar fi sa-ti fixezi alarma de la ceas sau de la computer sa te avertizezxe la fiecare 2 ore sa faci pauza si efectiv sa te ridici de pe scaun si sa te misti.

5. Exerseaza, exerseaza, exerseaza
Stiu ca in ultimul timp, „exercitiul” pare sa fie paleativul pentru orice durere fizica sau chiar si pentru viata ta amoroasa, dar sa stii ca un adevar exista in aceasta afirmatie… Prin exersare nu ma refer la a merge neaparat la sala de sport in timpul serviciului … La ce ma refer este ca atunci cand auzi alarma computerului sau ceasului tau, sa te ridici si sa te plimbi putin in jurul biroului sau prin incapere. Poate iesi putin si verifici cutia postala sau stai la soare. (asta in cazul in care ai biroul acasa…). Sau, pur si simplu ridica-te si fa cateva exercitii de stretching. Concentrarea, gandirea tensionata, tehnoredactarea, determina o anumita tensionare la nivelul musculaturii. Si atunci cand ne miscam ne dor diferite parti ale corpului tocmai pentru ca ne-am tensionat corpul.

Exercitiile periondice de stretching, facute chiar si stand pe scaun, la birou, sau doar sa te ridici si sa privesti pe fereastra te pot ajuta.
Un deserviciu adus noua de mediul afacerilor moderne este acela ca au facut din birourile noastre spatii mult prea „curate, lustruite, decorate minimalist….”.
Nu este insa nimic mai relaxant decat sa te ridici de la birou si sa admiri un tablou linistit poate un peisaj si efectiv sa te cufunzi in acea priveliste. Sa-ti lasi mintea sa zboare intr-un loc linistit, chiar si pentru cateva momente. Cateva picturi si niste birouri mai putin lustruite…ne-ar aduce beneficii tuturor.
Ai nevoie asadar doar de putin efort pentru a ramane motivat, pentru a fi productiv, ceea ce te va conduce pe calea catre succes.
Si… un lucru foarte adevarat si de care e bine sa tii cont…: „Daca viata iti ofera lamai…fa limonada!”
Traducere dupa un articol scris de Xander Summers

Ramona Lengyel

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *