Alocarea unui buget stabil pentru servicii externe duce la o mai buna organizare in cadrul unei companii, garantand eficienta procesului de lucru, dar si profitabilitatea afacerii.

De aceea, este recomandat ca firmele mari, cu un numar ridicat de angajati si o activitate extinsa, sa investeasca in servicii externe. Astfel, va exista o structura mai bine definita, angajatii vor fi satisfacuti, iar afacerea se va dezvolta rapid.

Iata care sunt principalele servicii externe la care managerii ar trebui sa apeleze, pentru a avea o afacere infloritoare:

  1. Servicii de contabilitate si de arhivare. Pentru companiile mari, a avea un contabil intern, menit sa gestioneze fluctuatia financiara a intregii afaceri, cat si salariile angajatilor, nu este o solutie eficienta. Este indicat ca firma sa colaboreze cu experti in contabilitate, care sa livreze rezultate cu promptitudine si profesionalism. Mai mult, managerii trebuie sa se asigure ca activitatea desfasurata in cadrul firmei este 100% legala, motiv pentru care toate contractele, facturile si chitantele care justifica activitatea firmei trebuie pastrate cu sfintenie, intr-un loc sigur. Acestia pot accesa https://www.stefadina.ro/servicii-arhivare/ pentru a afla mai multe detalii despre serviciile de arhivare electronica, cat si despre beneficiile alegerii unei astfel de optiuni.
  2. Servicii de mentenanta IT. Spatiile moderne de birouri sunt dotate cu aparatura performanta, de ultima ora, pentru ca angajatii sa-si poate desfasura activitatea in cele mai bune conditii. Cu toate acestea, managerii nu trebuie sa uite faptul ca si cel mai performant device se va strica intr-o zi, sau pur si simplu nu va mai functiona la capacitate maxima. Spre exemplu, daca laptop-ul unui angajat se strica si nu mai afiseaza corect continutul vizual, inseamna ca exista o problema la display, problema ce trebuie rezolvata cat mai repede cu putina, pentru ca angajatul in cauza sa-si poata relua imediat activitatea. Desigur, componente de schimb pot fi cumparate de aici: http://www.laptopstrong.ro/display-uri-12 sau de pe alte magazine online de specialitate, insa este nevoie si de o echipa de profesionisti in mentenanta IT, care sa se ocupe, efectiv, de repararea aparaturii defecte sau de schimbarea anumitor componente.
  3. Servicii de consultanta in resurse umane. Firmele mici, care au pana in 50 de angajati in total, pot angaja 2-3 persoane de HR, dedicate activitatii de recrutare. Insa, atunci cand vorbim de multinationale, care numara sute de angajati, se recomanda incheierea unei colaborari cu o firma de recrutare, care sa se ocupe integral de tot ceea ce inseamna personalul unei companii. Firmele de consultana in resurse umane pot identifica cu repeziciune candidatii potriviti pentru posturile scoase la concurs de catre firma-client, ocupand in timp util pozitiile vacante. Astfel, companiile care deruleaza proiecte mari si au nevoie constant de forta de munca noua sunt sfatuite sa aloce o parte din buget serviciilor de consultanta in resurse umane, pentru a-si acoperi, cu eficienta si promtitudine, nevoia de personal.
  4. Servicii de promovare in online. In vremurile in care traim, succesul unei companii este determinat, in mare parte, de gradul de vizibilitate pe care il are in spatiul virtual. Cu alte cuvinte, daca firma este populara pe Internet, iar utilizatorii apeleaza deseori la ea pentru anumite servicii sau produse, este de la sine inteles ca afacerea are succes. Acesta este motivul pentru care majoritatea companiilor apeleaza, in prezent, la firme specializate in servicii de promovare in online. Prin tehnici precum SEO, SEM, publicitate prin display, remarketing, social media si alte metode de promovare pe Internet, acestea reusesc sa contureze o prezenta solida a companiei-client, in spatiul virtual. Traim in epoca digitala, in care Internetul nu mai poate fi neglijat! Companiile ar trebui sa considere vizibilitatea in online ca fiind o necesitate, nu un moft.

Prin externalizarea anumitor servicii, activitatea dintr-o firma poate fi structurata in mod concis, iar managerii pot economisi bani, pe care altfel i-ar fi investit in angajarea unor oameni specializati care sa preia toate aceste responsabilitati, dar de care nu ar fi avut nevoie tot timpul.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *