In zilele noastre, tot mai multi administratori de firme aleg sa isi desfasoare activitatea chiar la domiciliu. Aceasta solutie este una practica, avand in vedere ca in acest mod ei scapa de plata chiriilor exorbitante, reducandu-si considerabil cheltuielile. Bineinteles, pentru a reusi sa isi desfasoare activitatea corespunzator si sa aiba un mediu de lucru profesionist, ei isi amenajeaza  un birou in acest scop.

Daca si tu ti-ai infiintat o companie si vrei sa stii ce trebuie sa faci daca ai sediul la domiciliu, atunci informatiile de mai jos iti vor fi foarte utile!

Iata ce trebuie sa faci daca ai sediul firmei acasa:

  1. In primul rand, pentru a avea parte de un mediu de lucru care sa fie atat profesional, cat si eficient, trebuie ca spatiul pe care il detii sa il organizezi foarte bine si sa faci diferenta intre locul unde iti desfasori activitatea si cel personal, pentru a fi productiv. Astfel, va fi necesar sa ai toate elementele de papetarie si birotica, iar in functie de domeniul de activitate poti avea nevoie si de distrugatoare de documente sau laminatoare. Acestea le gasesti chiar aici: https://a4office.ro/categorie-produs/laminatoare/, la preturi excelente, precum si alte accesorii utile pentru orice birou.
  2. Apoi, intrucat imaginea conteaza, trebuie ca in orice moment locuinta ta sa arate impecabil. Daca ai clienti care vin la intalniri aici, atunci va trebui sa te asiguri ca impresia pe care si-o fac este una foarte buna. De aceea, iti recomand sa apelezi la un detergent profesional din Italia, iar casa ta va straluci. Nu uita ca aceste intalniri pot spune mult despre tine si despre conditiile in care iti desfasori activitatea.
  3. Pentru a reusi sa te organizezi foarte bine si pentru a nu pierde timp cu lucruri de care sa pot ocupa altii, alege sa colaborezi cu o firma de colectare deseuri pentru a scapa de hartia si cartoanele utilizate, precum si de resturile menajere. De exemplu, Green Global iti poate veni in ajutor oricand, indiferent de orasul in care locuiesti.
  4. Un alt lucru pe care trebuie sa il faci daca ai sediul firmei la domiciliu este sa te asiguri ca platesti impozitul la stat conform cu legislatia in vigoare. Chiar daca se discuta anul trecut de marirea exagerata a impozitului pentru cei care au sediul firmei la resedinta, acesta nu este atat de mare, ba din contra, se plateste o suma accesibila, suma ce se calculeaza in functie de anumiti parametri.

Prin urmare, daca ti-ai infiintat o firma si ai sediul acasa, scapi de plata chiriei, insa este necesar sa tii cont de anumite aspecte. Astfel, pentru a fi eficient trebuie sa te organizezi foarte bine si sa ai un spatiu de lucru amenajat corespunzator. Evita sa lucrezi in dormitor sau in oricare alta camera, intrucat nu vei fi productiv. Nu uita sa iti ingrijesti casa foarte bine si sa fie curat in permanenta, pentru a face impresia buna clientilor care vin la sediul tau si apeleaza pentru toate tipurile de resturi menajere la o firma specializata. Nu in ultimul rand, trebuie sa fii atent si sa nu uiti de plata impozitului!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *