Atunci cand incepi sa cauti un carucior pentru copilul tau, incepi sa observi tot felul de dotari care nici nu te asteptai sa existe. Unele dintre acestea sunt esentiale pentru confortul si siguranta lui bebe, usurandu-ti si tie viata in ceea ce te priveste.

Altele sunt importante in functie de situatie (de exemplu, daca nu dispui de prea mult spatiu de depozitare, vei dori unul care sa se plieze). In orice caz, in cele ce urmeaza, voi prezenta cateva aspecte pe care sa le ai in vedere atunci cand vrei sa achizitionezi un carucior pentru copii.

Mecanismul de pliere

Daca folosesti mult transportul in comun sau in cea mai mare parte a timpului conduci singur/a, aceasta este o problema de o importanta majora. Daca esti pe cale sa devii parinte, poate nu ai apucat sa gandesti in cele mai mici detalii toate aspectele pe care le presupune venirea pe lume a unui copil.

De fiecare data cand vei iesi din casa, vei avea la tine o geanta cu scutece si cu alte accesorii necesare, caruciorul si, bineinteles, copilul! Ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa fii in statie sau in parcare gasind modul eficient de a tine si geanta, si copilul, in timp ce pliezi caruciorul!

Tocmai de aceea trebuie sa acorzi o atentie deosebita acestui mecanism: cu cat operatiunea se realizeaza mai usor (de exemplu, printr-un mecanism cu buton), cu atat mai bine!

Un scaun reversibil

Desigur, acest aspect nu este esential pentru un carucior, dar este un lucru pe care multi parinti il doresc. Cand bebelusii sunt foarte mici, este mult mai bine sa ii putem plimba cu fata orientata catre noi, facilitand observarea lor si interactiunea cu ei.

Cand cresc, li se va parea fascinant sa observe ei lumea din jurul lor si isi vor dori sa fie orientati cu fata catre imprejurimi. Daca gasesti un carucior pentru copii care sa fie astfel construit, vei fi si tu multumit si il vei bucura si pe bebe!

Centura de prindere in cinci puncte

Atunci cand discutam despre carucioare pentru copii, sunt multe aspecte ce tin de siguranta pe care trebuie sa le urmaresti. Trebuie folosita intotdeauna o centura de siguranta. Atunci cand alegi un carucior, un sistem de prindere in 5 puncte al centurii va fi o alegere mai buna decat cel in 3 puncte.

Un „ham” in 5 puncte este format din doua curele pentru umeri, doua la nivelul soldurilor si una pentru picioare.
Inaltimea si greutatea

Nu vorbim despre inaltimea si greutatea copilului, ci ale caruciorului sau. Aceste aspecte au un impact semnificativ asupra depozitarii, precum si a manevrabilitatii acestuia. Carucioarele „full option”, cu roti pentru toate suprafetele vor fi semnificativ mai masive decat cele obisnuite, destinate plimbarilor in parc. Dar cele mai masive ofera de multe ori stabilitate mai buna si functionalitati suplimentare, care ti-ar putea fi necesare.

Daca ai nevoie de un carucior care sa va plimbe pe tine si pe bebe oriunde va puteti imagina ca veti ajunge, orientati-va spre unul mai masiv si cu roti potrivite oricarei suprafete. Daca te stii o persoana mai orientata spre un stil de viata urban si usurinta in manevrare este ceea ce urmaresti, un carucior mai simplu ar putea fi ceea ce ti se potriveste.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *