Statiunea Poiana Marului din Caras-Severin, un loc de vis a tarii noastre

13 ian., 2012

Statiunea Poiana Marului se afla la  25 de Km. de orasul Otelu Rosu, in judetul Caras Severin, intr-un peisaj pitoresc dominat de paduri de conifere si foioase. Poiana Marului este plasata la o altitudine de 500 de metri. In aceasta statiunea se ajunge pe DN68, Caransebes – Hateg, cu deviere pe langa comuna Zavoi.

In anul 1977, a fost dat în folosinta un hotel dotat cu 400 de locuri, a fost pusa în functiune o pastravarie si date în exploatare cateva zone de vanatoare, astfel se punea in miscare inceputurile turismului organizat in aceasta parte a tarii.

Clima locala este de tip continental – moderat cu influente sub – mediteraneene. Dupa masuratorile efectuate de un grup de specialisti francezi, coeficientul de ionizare negativa a aerului din zona este de 10 ori mai mare decat cel existent in punctul de cadere al apelor de la Cascada Niagara – sau cel al statiunii Danos din Elvetia. Media temperaturilor din lunile de iarna este de -10* C., iar in perioada verii este de 21* C. TemperaturA medie anuala de 10* – 11* grade C.

Acum statiunea e mult mai dezvoltata, aici s-au construit hoteluri, pensiuni, toate acestea pentru ca turistii sa se simta bine cand viziteaza aceasta minunata zona.

 

Ramona Lengyel

 

Distribuie

About the author

Related Posts

Leave a reply