Piperul rosu

10 iun., 2013

images (3)

Piperul rosu este noua senzatie in materie de condimente care te ajuta sa fii sanatoasa tun.

Trebuie sa stii ca toate tipurile de piper (negru, verde, alb) au beneficii uimitoare pentru sanatatea ta, insa piperul rosu este mai putin cunoscut pentru proprietatile sale tamaduitoare.

Piperul rosu este cel mai aratos dintre toti „fratii” sai. Ca aroma, nu este atat de iute precum piperul negru, ci se indreapta mai degraba spre aroma piperului verde.

Acum ca am lamurit acest aspect al gustului, nu ne ramane decat sa-ti dezvaluim problemele grave de sanatate pe care le poti preveni printr-un consum regulat de piper rosu.

1. Problemele digestive

Aparent, problemele digestive nu par a fi grave, insa nu ar trebui sa te iei dupa aceasta credinta. Tulburarile gastrointestinale pot duce la aparitia gastritei, colitei si a ulcerului peptic. Prin consumul regulat de piper rosu poti avea o digestie optima, deoarece boabele contin enzime care grabesc procesarea alimentelor, combat constipatia si detoxifica intestinele.

2. Gripa

In ultimii ani, gripele au devenit din ce in ce mai periculoase, din cauza tulpinilor virusurilor. Protejeaza-te impotriva gripei cu ajutorul piperului rosu. Acesta contine ingrediente active care contribuie la decongestionarea cailor nazale. In plus, piperul rosu contine si vitamina C, un antioxidant care te fereste de virusuri si iti intareste sistemul imunitar.

3. Ateroscleroza

Ateroscleroza reprezinta infundarea arterelor, vase de sange care transporta sangele catre inima. In cazul in care ateroscleroza nu mai poate fi prevenita, ea poate cauza cardiomiopatia ischemica si aritmia sau, mai rau, infarctul sau insuficienta cardiaca.

Piperul rosu este excelent pentru prevenirea aterosclerozei, deoarece contine compusi care anihileaza celulele adipoase de pe peretii arterelor si reduc nivelul de colesterol. Astfel, vei pastra sanatatea inimii si nu vei fi nevoita sa recurgi la tratamente de lunga durata pentru a te vindeca.

4. Cancerul

De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au realizat o multime de studii cu privire la beneficiile consumului de piper rosu. Ei au aflat ca micile boabe picante pot preveni anumite tipuri de cancer, gratie unui ingredient minune: capsaicina. Este vorba despre un component activ care se regaseste si in alte alimente picante, cum sunt ardeii iuti. Capsaicina are capacitatea de a arde depozitele adipoase, dar in acelasi timp actioneaza ca un antioxidant si reduce riscul de cancer pulmonar, pancreatic sau leucemia.

5. Diabetul zaharat

Diabetul zaharat reprezinta o tulburare a metabolismului care se caracterizeaza printr-o valoare crescuta a concentratie de zahar in sange. Cu alte cuvinte, poate sa apara daca ai o glicemie cresuta. Pentru a preveni diabetul zaharat, include in alimentatia ta piperul rosu. Acesta regleaza nivelul de zahar din sange, atunci cand este consumat cu regularitate.

Ceea ce este important sa retii este ca trebuie sa consumi piper rosu cat poti de des. Chiar si asa, de unul singur el nu va putea sa previna toate aceste probleme grave de sanatate. Este nevoie sa ai si un stil de viata echilibrat si o alimentatie sanatoasa.

Sursa: http://www.ele.ro

Ramona Lengyel

Distribuie

About the author

Related Posts

Leave a reply