Fructele si legumele ce reduc considerabil riscul de cancer

18 Feb, 2016

Ceaiul verde, cel mai puternic antioxidant

Ceaiul verde combate eficient radicalii liberi responsabili de instalarea cancerului. In plus, este un puternic detoxifiant, activand enzimele din ficat, care au un mare rol in eliminarea toxinelor. Ceaiul verde este bogat in polifenoli care au o putere antioxidanta de 100 de ori mai mare decat vitamina C. Se recomanda sa faci ceaiul prin infuzarea a doua lingurite de frunze, timp de cinci minute. Ceaiul trebuie baut in cel mult jumatate de ora dupa preparare.

Strugurii au efect terapeutic

In struguri (vin, must), afine si mure se gaseste un antioxidant de cinci ori mai puternic decat beta-carotenul si de 50 de ori mai puternic decat vitamina E, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale si are puterea de a incetini cu 50% inmultirea celulelor canceroase. De asemenea, stopeaza producerea infectiilor si calcifierea arterelor. Daca nu ai posibilitatea sa mananci struguri, doctorii iti recomanda sa bei cate un pahar cu vin rosu pe zi.

Rosii contra cancerului de prostata

Un alt aliment-minune cu efecte dovedite este rosia. Aceasta contine licopen, un antioxidant puternic care ii da si culoarea. Studiile au aratat ca licopenul previne aparitia catorva tipuri de cancer: de plamani, de pancreas, de colon si de prostata.

Spre deosebire de alte substante, de exemplu vitamina C, licopenul este relativ stabil la temperaturi ridicate. Prin urmare, incalzirea alimentelor in timpul gatitului nu afecteaza continutul de licopen din rosii.

Rodia are efect antiinflamator

Rodia, un fruct mai putin consumat la noi in tara, are proprietati antiinflamatoare si antioxidante si reduce considerabil dezvoltarea cancerului de prostata, chiar si in formele lui agresive. Specialistii sustin ca un consum regulat de suc de rodie reduce viteza de propagare a cancerului de prostata de trei ori. Specialistii recomanda sa se consume cate un pahar cu suc de rodie in fiecare dimineata, pe stomacul gol.

Pestele previne cancerul de san

Studiile au aratat ca la femeile care consuma peste gras saptamanal scade considerabil riscul de a face cancer de san, de ovare si de colon. Pestele contine acizi grasi omega 3 care reduc inflamatiile si intarzie cresterea celulelor canceroase.

Pestele trebuie consumat proaspat, deoarece cel conservat isi pierde din continutul de omega 3. De asemenea, acest acid se mai gaseste si in semintele de in pe care le poti consuma macinate. Un studiu a aratat ca la persoanele care mananca 30 g de seminte de in pe zi cresterea tumorilor de prostata este incetinita cu peste 30%.

Reguli de alimentatie

Daca totusi s-a ajuns la cancer, alimentatia trebuie sa se bazeze pe foarte multe fructe si legume.

Carnea trebuie consumata doar de doua ori pe saptamana. Cu toate acestea, carnea de peste poate fi consumata de patru-cinci ori pe saptamana, deoarece contine acizi grasi esentiali omega 3, care mentin sanatatea creierului.

Uleiul obisnuit trebuie inlocuit cu cel de masline sau de in.

Asa previi aparitia cancerului!

-Fa 30 de minute de sport in fiecare zi.

– Suplimenteaza alimentatia cu vitamine si minerale.

– Limiteaza consumul de cafea la doua cesti pe zi.

– Renunta la fumat!

– Respecta orele de masa si de somn.

– Petrece cat mai mult timp alaturi de cei dragi. Acest lucru stimuleaza sistemul imunitar.

– Nu sta la serviciu peste orele de program, decat daca este absolut necesar.

– Mergi la medic pentru consultatii periodice la fiecare sase luni.

Antioxidantii din fructe si legume au rolul de a neutraliza radicalii liberi care apar in cursul metabolismului celular. Acestia sunt implicati in procesul de imbatranire, in aparitia aterosclerozei si in alterarea AND-ului celular cu cresterea riscului de cancer.

Sursele de antioxidanti sunt : beta carotenul care se gaseste in alimentele de culoare portocalie – morcovi, pepene galben, dovleac, caise si mango; luteina din spanac si licopenul din rosii, pepene verde, guave, papaya, caise, grepfrut roz si portocale rosii.

Sursa: http://www.clicksanatate.ro/Top-5-alimente-anticancer_0_64.html

About the author

Related Posts

Leave a reply