De ce lucruri trebuie patronii de restaurante sa tina cont in aceasta pandemie

20 mart., 2021

Pandemia a lovit crunt industria HoReCa si lucrurile nu sunt pozitive nici acum, in 2021. Toata lumea asteapta cu inima la gura, vorba aia, sa vada cand se ridica restrictiile si se redeschid restaurantele ca inainte.

Desi acum functioneaza doar terasele, comenzile si incasarile nici nu se compara cu vremurile dinaintea pandemiei. Multi patroni de restaurante au investit in sisteme de incalzire, paturi pentru a face clientii sa se simta confortabil chiar daca mananca afara, la terasa.

Exista cateva lucruri de care patronii ar trebui sa tina cont in aceasta pandemie. Iata-le:

Fa-ti clientii sa se simta cat mai in siguranta – primu pas in supravietuirea restaurantelor in perioada pandemiei este sa faci restaurantul sa para cat mai curat posibil. De fapt, ar trebui sa fie cat mai igienizat posibil, nu doar sa para. Nu uita ca in lipsa dezinfectantilor, poti apela la sapun traditional. Este la fel de eficient.

Fa rezervarea mai flexibila – daca ai rate mai mici de rezervare ca de obicei, ar fi o idee buna sa devii mai flexibil. Cum poti face asta? Seteaza-ti disponibilitatea pe toate canalele pentru a primi rezervarile direct, nu prin parti terte. Revizuieste-ti politicile de anulare pentru a fi cat mai pliat pe nevoile clientilor. Daca de obicei percepi o taxa pentru no-show, ar fi mai bine sa renunti la aceasta taxa. Ia in considerare sa faci schimbari in aranjarea meselor.

Sisteme de ventilatie eficiente – pentru a reduce riscurile de infectare ai nevoie de o curatenie eficienta, dar si de o aerisire eficienta. Ai nevoie de sisteme de ventilatie cat mai eficiente pentru a schimba aerul din bucatarie si restaurant.

Protectia este pe primul loc – fii foarte atent la suprafetele atinse de clientii tai le ating, dar mai ales la ce atinge personalul. Este important ca toate suprafetele sa fie igienizate, dezinfectate cat mai ales si mai ales sa ai o tubulatura aerisire eficienta care sa ventileze aerul cat mai rapid si mai usor. Cel mai bine ar fi ca personalul sa nu atinga banii cash, iar clientii sa plateasca preponderent cu cardul.

Gaseste noi idei prin care sa economisesti – in afara de reducerea personalului sau a programului, te poti gandi si la alte idei de economisire. Poti analiza datele POS-ului pentru a comanda o cantitate mai mica din acele produse care nu se vand, reducand costurile cu furnizorii.

Protectia este pe primul loc! Ai grija de personal si de afacerea ta!

Distribuie

About the author

Related Posts

1 Comment

  1. martie 29, 2021

    Foarte bun articolul, multumesc pentru recomandari!

Leave a reply