Ciocolata

08 feb., 2013

download (49)

Ne place ciocolata. Si asta este foarte bine pentru ca, daca este consumata in cantitati moderate, si daca alegi ciocolata cu o concetratie mare de cacao si fara adaosuri de genul cremelor si al altor umpluturi, exista cel putin sase motive pentru care ciocolata este sanatoasa. 

Ciocolata reduce simptomele sindromului premenstrual. Pentru ca are capacitatea de a produce endofile, ciocolata reduce anxietatea si ca atare combate unul din efectele neplacute ale sindromului premenstrual, scrie yahoo shine.

Ciocolata reduce colesterolul rau. In plus aceasta are capacitatea de a regla tensiunea arteriala. Impreuna cele doua efecte sunt benefice inimii si vaselor de sange.

Ciocolata intervine in prevenirea unor complicatii ale sarcinii. Un compus chimic continut de ciocolata, respectiv teobromina, are calitatea de a combate una din complicatiile foarte severe ale sarcinii, respectiv preeclampsia. Un studiu facut pe 2300 de femei insarcinate a dovedit ca riscul apartitiei preeclampsiei scade cu 69%. Medicii recomanda doua patratele de ciocolata neagra femeilor in cel de al treilea trimestru de sarcina ca masura buna pentru prevenirea preeclampsiei.

Tine inima sanatoasa. Un studiu recent a dovedit ca persoanele care consuma regulat ciocolata cu cel putin 70% cacao, cel putin 20 de grame pe zi prezinta o imbunatatire semnificativa a fluxului de sange. Efectul pozitiv al ciocolatei este legat de continutul de polifenoli care elibereaza oxid nitric, substanta care are capacitatea de a dilata arterele, imbunatatind fluxului de sange si reducerea agregarii plachetare, care produce cheagurile de sange.

Ciocolata imbunatateste aspectul pielii. Unii din compusii din ciocolata functioneaza ca un filtru natural impotriva razelor ultraviolete. Doua patretele de ciocolata neagra pe zi reduc riscul aparitiei cancerului de piele cu circa 50%.

S-a dovedit ca ciocolata are capacitatea de a reduce durerea. Un studiu recent publicat in Journal of Neuroscience a constatat ca raspunsul la durere este mai lent in cazul celor care consuma ciocolata. Mai mult, ciocolata neagra are capacitatea de a calma durerea in mod moderat.

Sursa: http://www.ziare.com/

Ramona Lengyel

 

Distribuie

About the author

Related Posts

Leave a reply